Kamppailu

Sin Moo Hapkido

 Sin Moo Hapkido – ”Taivaallinen taistelutaito” – on korealainen itsepuolustusmenetelmä, joka yhdistää Aiki-jutsun, erilaisten Kung Fu-tyylien ja Judon pehmeyden aggressiivisiin korealaisiin potkutekniikoihin. Monipuolisuudessaan se kattaa lyönnit, potkut, torjunnat, vapautumiset eri puolilta kehoa, asetekniikat, sekä monia muita itsepuolustusmenetelmiä.

Tärkeintä Sin Moo Hapkidossa on kuitenkin kokonaisvaltainen kehon kontrollointi – voima ei ole ratkaisevaa. Siksi laji sopii erinomaisesti kaikille sukupuoleen tai ikään katsomatta.

Muodollisia asentoja Sin Moo Hapkido ei tunne, eikä se myöskään sisällä liikesarjoja. Perusajatuksena on se, että taistelut eivät etene ennalta harjoitetun kaavan mukaan, vaan ne vaativat nopeita reaktioita ja opitun soveltamista syntyneeseen tilanteeseen. Voima ei ole määräävä tekijä Sin Moo Hapkidon tekniikoissa. Tekniikat tehdään rennon räjähtävästi, veden periaatteen mukaisesti. Sin Moo Hapkidon tekniikat on tarkoitettu päällekarkaustilanteisiin kadulla. Sin Moo Hapkido on suoraviivainen, mutkaton ja tehokas tyyli.