Jalkapallo

Ajankohtaista

Olet täällä: Etusivu / Jalkapallo / Ajankohtaista

AJANKOHTAISTA JALKAPALLOASIAAEdustus taistelee valtavassa loukkaantumissumassa

Julkaistu 13.08.2021
Pelaajia puuttuu kokoonpanosta erilaisten kolhujen takia useita. Valona pimeydessä voi kuitenkin nähdä sen, että runkomiesten poissaolo antaa terveenä pelejä jatkaville lisää näyttöpaikkoja ja vastuuta. Myös kannustusta kotipeleihin tarvitaan enemmän kuin koskaan ennen.

Viimeisin luku edustusjoukkueen synkkään poissaolotilastoon kirjattiin tiistain kotipelissä Tervakosken Patoa vastaan, kun joukkueen kapteeni ja puolustuksen todellinen selkäranka Joni Siivari loukkasi polvensa ja on magneettikuvauksen perusteella loppukauden sivussa.

Jo ennestään vahvuudesta puuttuivat Valtteri Hautakoski ja Markus Niemelä, jotka ovat myös oletettavasti koko kauden sivussa. Lisäksi Ville Turunen taistelee pieniä kolhuja ja hidasta toipumista vastaan. Ainoana sairastuvalta on poistunut Henri Kangasniemi, jonka nilkka on täysin parantunut ja mies on nähty tositoimissa jo muutamassa viime ottelussa.

Loukkaantumisten täyttämästä kaudesta parhaan kuvan antaa se, että ennen kauden alkua potentiaaliseksi puolustuslinjan avaukseksi nähtiin nelikko Unkuri-Siivari-Kangasniemi-Niemelä. Tämä nelikko ei tällä kaudella ole pelannut sekuntiakaan yhdessä kentällä. Eikä tule pelaamaan. Viime kaudella Nelosta dominoinut topparipari Kangasniemi-Siivari sentään on nähty tällä kaudella yhdessä kokonaiset 21 minuuttia, kunnes polvivaiva päätti Siivarin kauden.

Toki positiivista pitää jälleen kerran nähdä tässäkin onnettomuudessa: Lauri Ilottu on huhkinut puolustuslinjassa useassa roolissa mallikkaasti, Matias Hauhia on paikannut linjassa vuoroin Jonia ja Henriä ja Simo Rintamäki on pelannut vasemmalla laidalla todella vauhdikasta ja tasokasta peliä. Erityismaininta on kaikesta huolimatta annettava Aleksi Inkiselle, joka on ottanut itselleen vieraan laitapakin tontin mallikkaasti haltuun ja pelannut omista haluistaan piittaamatta siellä, missä on tarvittu.

Myös kapteenistossa olo on käynyt yksinäiseksi. Ennen kautta kapteenistoon nimettiin kolme pelaajaa, joista Siivarin ja Niemelän kohtalo on jo tässä jutussa käyty läpi. Teemu Ylinen on siis tästä johtotroikasta ainoana jäljellä.

Seuraava peli pelataan jo huomenna lauantaina 14.8. Ikaalisten Urheilukentällä, kun vastaan asettuu hienoisesti yli odotusten pelannut TP-T Tampereelta. Edustus lähtee hakemaan voittoa, ei hienoilla taitosuorituksilla, vaan yhtenäisesti loppuun asti taistelemalla. Menneitä on turha itkeä, koska taannehtivasti pisteitä ei ole luvassa - ne pitää ottaa tulevista peleistä. Ja nimenomaan ottaa, koska tässä sarjassa ei tähänastisen perusteella saa ilmaiseksi kuin mustelmia ja pahan mielen.