Kamppailu

Combat Hapkido

Combat Hapkido

Suurmestari John Pellegrini perusti 1989 Combat Hapkido-tyylin vastaamaan kaikkien niiden itsepuolustuslajien harrastajien tarpeisiin, jotka etsivät dynaamista ja käytännössä toimivaa itsepuolustusjärjestelmää.

Combat Hapkidon perustana on perinteisen hapkidon tekniikat, joihin on yhdistetty elementtejä korealaisista, filippiiniläisistä ja kiinalaisista taistelulajeista. Nämä on muokattu Combat hapkidon metodeihin soveltuviksi ja koottu yhdeksi monipuoliseksi itsepuolustusjärjestelmäksi. Combat Hapkido ei ole kamppailu-urheilua, vaan puhdas itsepuolustuslaji, jonka tarkoituksena on hyökkääjän maltillinen hallitseminen. Combat Hapkidossa ei ole kilpailuja tai mestaruusotteluita.

Combat Hapkido tarjoaa sopivat tekniikat, joilla jokainen voi suojautua ja jotka mahdollistavat erilaisten uhkatilanteiden kontrolloidun hallinnan ilman liiallista voimankäyttöä. Combat Hapkidon tavoitteena ei ole hyökkääjän vahingoittaminen vaan itsensä suojaaminen ja hyökkääjän hallitseminen mahdollisimman vähäisin voimakeinoin. Koko laji tekniikoineen pohjautuu tämän ajattelumallin metodeihin.

Laji antaa myös pienimmille ja heikoimmille mahdollisuuden puolustautua tehokkaasti ilman suurta fyysistä voimaa, koska Combat Hapkido perustuu tieteellisiin periaatteisiin voiman uudelleen ohjaamisesta ja energian tehokkaasta käyttämisestä hyökkääjän hallitsemiseksi ilman voimankäyttöä. Combat Hapkido sopii erinomaisesti
myös poliiseille, vartijoille, vanginvartijoille sekä turvallisuusalan ihmisille. Combat Hapkido on erittäin realistinen ja monipuolinen itsepuolustuksen oppisuunta, johon kuuluu suuri valikoima nivellukkoja, potkuja, lyöntejä, maahanvientejä, kipupisteitä, tarttumis- ja aseistariisumistekniikoita. Tuloksena on monipuolinen itsepuolustusmenetelmä, jota on miellyttävä oppia, turvallista harjoitella, ja ennen kaikkea se on todella tehokas.

Combat Hapkidon dynaamiset käsitteet perustuvat anatomian ja biomekaniikan sekä
psykologian ja strategian periaatteisiin Se soveltuu hyvin kaikenikäisille ja -kokoisille niin
miehille kuin naisillekin, sillä fyysinen voima ja urheilullisuus eivät ole oleellisia.
Combat Hapkido painottaa hyökkääjien aggression ja voiman uudelleensuuntaamista
takaisin heitä kohti pienellä ponnistuksella ja minimaalisella voimalla. Sitä onkin kutsuttu
"itsepuolustuksen tieteeksi". Päinvastoin kuin useimmissa korealaisissa lajeissa, Combat Hapkidon tekniikoita voi harjoitella ja tositilanteissa myös tehdä tehokkaasti ilman hyvää fyysistä kuntoa tai taistelulaji taustaa. Combat Hapkidossa kaikki potkut suunnataan alavartaloon vyöstä alaspäin. Aseina kepin, kapulan, veitsen ja vyön käyttöä opetetaan itsepuolustuksen välineenä.