Jalkapallo

TURNAUKSEN SÄÄNNÖT

IKU CUP TURNAUKSEN SÄÄNNÖT  2021IkU Cup pelataan FIFA:n ja SPL:n sääntöjen mukaan, paitsi koskien peliaikaa, vaihtoja, varoituksia ja paitsioita sekä maalipotkuja (katso kohta Ottelumääräyksiä). Järjestäjä voi myös yksittäistapauksessa myöntää erityisiä erillisvapauksia.Ikäluokka

Ikäraja

Peliaika

Pelimuoto

Paitsio

Kulmapotku

Maalipotku

Maalin koko

Pallo

Pojat P13

1.1.2008

2 x 20

8 v 8

Normaali

Normaali

R-alueen rajalta

2 x 5 m

4

Pojat P12

1.1.2009

2 x 20

8 v 8

Normaali

Normaali

R-alueen rajalta

2 x 5 m

4

Pojat P11

1.1.2010

2 x 20

8 v 8

Maalialue

Normaali

R-alueen rajalta

2 x 5 m

4

Pojat P10

1.1.2011

2 x 20

8 v 8

Maalialue

Normaali

R-alueen
rajalta

2 x 5 m

4

Pojat P9

1.1.2012

2 x 15

5 v 5

Ei

Lyhyt

Heitto

2 x 5 m

3

Pojat P8

1.1.2013

2 x 15

5 v 5

Ei

Lyhyt

Heitto

2 x 5 m

3

Pojat P7

1.1.2014

2 x 15

5 v 5

Ei

Lyhyt

Heitto

2 x 5 m

3

Pojat P6

1.1.2015

2 x 15

5 v 5

Ei

Lyhyt

Heitto

2 x 5 m

3Suosittelemme käytettäväksi ”Kaikki Pelaa” sääntöä


YLI-IKÄISTEN PELAAJIEN KÄYTTÖ

 • Joukkueissa hyväksytään oman piirin yli-ikäisyysluvan saaneet yli-ikäiset pelaajat.

 • IkU Cup turnausorganisaatio voi myöntää turnauskohtaisia yli-ikäisyyslupia samoilla periatteilla kuin piirin luvat myönnetään. Anomukset tulee lähettää ennen turnausta sähköpostilla osoitteeseen janne_keskiruusi@hotmail.com

 • Yli-ikäisiä saa kerrallaan olla kentällä 8 v 8 sarjoissa kaksi pelaajaa. 5 v 5 sarjoissa saa kerrallaan olla kentällä yksi kenttäpelaaja + maalivahti.

 • 2008 ja sitä ennen syntyneet tytöt saavat pelata vuotta nuorempien poikien joukkueessa.

 • Yli-ikäiset pelaajat on merkittävä pelaajaluetteloon Y merkinnällä nimen perään.

 • Yli-ikäiset pelaajat on peliin merkittävä näkyvästi esim. hiha-nauhalla tai teipillä.


OTTELUMÄÄRÄYKSIÄ

 • P11 ja P10 ikäluokissa käytössä maalialuepaitsio, joka sopii hyvin käytössä olevan kokoisille kentille ja 8 V 8 pelimuotoon.

 • P12 ja vanhemmissa ikäluokissa normaali paitsio.

 • Mikäli joukkueet eivät ole kentällä minuutin kuluessa tuomarin/pelinohjaajan vihellyksestä tai kehotuksesta voi tuomari/pelinohjaaja lyhentää erän pituutta vastaavasti.

 • Joukkueiden toimihenkilöt tarkistavat tuomarin kanssa ottelun lopputuloksen.

 • P7 ja nuoremmissa ikäluokissa maaliheittotilanteessa pallottoman joukkueen on vetäydyttävä omalle kenttäpuoliskolleen. Keskirajan saa ylittää, kun pallo on irronnut maalivahdin kädestä.

 • P8 ja nuoremmissa ikäluokissa rajaheiton sijasta voi pallon syöttää peliin tai kuljettaa peliin. Rajasyötössä pallon on lähtötilanteessa sivurajan viivan päällä. Rajasyötöstä ei voi tehdä ensimmäisellä kosketuksella maalia. Sivurajakuljetuksessa pallo on lähtötilanteessa viivan päällä. Vastustajajoukkueen on oltava vähintään 5,5 metrin etäisyydellä suorituspaikasta. 9-vuotiaiden ikäluokasta alkaen on käytössä normaali rajaheitto. Väärän heiton voi Pelinohjaajan opastuksen jälkeen uusia.

 • Ottelun alussa ei suoriteta teikkausta, vaan ottelun ensimmäisen puoliajan aloittaa otteluohjelmassa kotijoukkueeksi merkattu joukkue ja toisen puoliajan vierasjoukkue. Puoliaikojen välissä ei pidetä taukoa, vaan joukkueet vaihtavat pelipäätyä ja erä alkaa saman tien.

 • Joukkue on velvollinen jättämään ennen ensimmäisen ottelun alkua pelaajaluettelon turnauksen järjestäjille kisakansliaan.

 • Joukkue saa käyttää ottelua kohden rajattoman määrän vaihtopelaajia (pelaaja luettelossa mainittu), vaihdot tapahtuvat yhdestä paikasta vaihtopenkin edestä.

 • Mikäli kummallakin joukkueella on samanvärinen pelipaita, joutuu se joukkue, joka ohjelmassa on vierasjoukkueeksi mainittu, vaihtamaan pelipaidan tai käyttämään liiviä. Maalivahdin pelipaita tulee selvästi erottua muista pelipaidoista.

 • Pronssiotteluissa ja finaaleissa tasan päättynyt ottelu ratkaistaan heti varsinaisen peliajan jälkeen rangaistuspotkukilpailulla. Rangaistuspotkukilpailu suoritetaan pääsääntöisesti kuten FIFA:n säännöt määräävät, 3 vetäjää per joukkue jonka jälkeen yksittäiset parit kunnes ratkaisu syntyy.

 • Muissa sijoitusotteluissa pelin päättyessä tasan jakavat joukkueet kyseisen sijan.

 • Rangaistupotku lauotaan 7,5 m mitattuna maaliviivalta kohtisuoraan maalin keskipisteestä.

 • P12 ja sitä vanhempien sarjoissa on käytössä varoitukset ja ulosajot FIFA:n sääntöjen mukaan. Jos pelaajaa varoitetaan (keltainen kortti) hän saa jatkaa pelaamista, eikä häntä tarvitse vaihtaa ulos kentältä. Kaksi varoitusta (2x keltainen kortti) merkitsee ulosajoa (Punainen kortti) jolloin pelaaja joutuu jättämään kentän eikä häntä saa paikata toisella pelaajalla. Varoitukset ja ulosajot ovat voimassa vain kyseisessä pelissä, ellei tuomari päätä tehdä virallista raporttia jurylle.

 • Jos pelaaja saa suoran punaisen kortin tulee tästä automaattinen yhden ottelun pelikielto. Tuomarin katsoessa punaisen kortin tilanteen johtuen vakavasta sääntörikkeestä, tulee tuomarin tehdä ulosajosta raportti järjestäjälle, joka päättää pelaajan pelikiellon pituuden.


PELIKENTÄT

Osa 8v8 sarjojen peleistä pelataan vajailla nurmikentillä. Olosuhteiden niin vaatiessa pelejä voidaan siirtää hiekkakentille.


PELITAPA JA SARJAJÄRJESTELMÄ

Niissä sarjoissa joissa SPL:n Nuori Suomi ohjeistuksen mukaisesti ratkaistaan turnauksen voittajat, joukkueet voidaan jakaa yhden tai kahden joukkueen lohkoon. Järjestys lohkoissa

määräytyy pisteiden mukaan siten, että eniten pisteitä saanut joukkue on voittaja jne. Tasapisteiden sattuessa ratkaistaan järjestys seuraavasti:


1. Joukkueiden sarjassa pelaaman/pelaamien keskinäisen ottelun/otteluiden pisteet.

2. Kaikkien otteluiden maaliero.

3. Kaikkien otteluiden tehtyjen maalien lukumäärä.

4. Arpa.


P10 ja sitä nuoremmissa ikäluokissa ei lasketa pisteitä eikä pidetä sarjataulukkoa. Kaikki joukkueet palkitaan muistomitalein ja lisäksi jaetaan yksi Fair Play-palkinto per joukkue.


Muissa ikäluokissa palkitaan kolme parasta joukkuetta sekä yksi Fair Play pelaaja per joukkue. Näissä ikäluokissa alkusarjassa voitosta saa kolme pistettä, tasapelistä yhden ja tappiosta nolla pistettä.


Fair Play-pelaajan valitsee kunkin joukkueen toimihenkilöt ja pelaajan nimi ja numero ilmoitetaan kisakansliaan ennen palkintojenjakoa.


P11-P13 -ikäluokkien sarjajärjestelmät muodostuvat ilmoittautuneiden joukkueiden määrän mukaan. Jokainen joukkue pelaa vähintään kaksi alkusarjan ottelua ja kaksi sijoitusottelua.


KILPAILUN JURY

Kilpailutoimintaan liittyvät erimielisyydet ja vastalauseet ratkaisee 3-jäseninen jury, joka on koottu järjestäjien

toimesta. Juryn päätöksistä ei voi valittaa. Kilpailujuryn jäsenet: Mikko Kulmala pj., Ville Hirvonen ja Juho Harjuntausta.


VASTALAUSEET

Jos näiden sääntöjen rikkomuksia tai muita erimielisyyksiä kilpailuihin nähden tapahtuu, voidaan niistä tehdä

vastalause. Vastalause on kirjallisesti toimitettavaa välittömästi ottelun päättyttyä kilpailukansliaan. Vastalause on tarkoin perusteltava ja sitä tulee seurata 100 € suuruinen vastalausemaksu joka palautetaan, jos vastalause hyväksytään. Vastalausetta pelikentän ja varusteiden johdosta ei tutkita, ellei myös erotuomarille ole tehty ilmoitusta ennen ottelua. Jos vastalause tehdään erotuomarin päätöstä vastaan, on tästä ilmoitettava myös erotuomarille välittömästi ottelun päätyttyä, ennenkuin hän on poistunut ottelupaikalta. Turnauksen juryn päätöksestä ei voi valittaa.


LUOVUTUKSET

Jos joukkue ei saavu otteluun 5 minuuttia ottelun alkamisajan jälkeen tai saapuu vajaalukuisena - (8 v 8 sarjassa pelaajia ei kentällä saa olla alle 5 ja 5 v 5 sarjoissa alle 3 pelaajaa) tai myöhästyy esittämättä pätevää syytä menettelyynsä, katsotaan pelikentälle saapunut joukkue voittaneeksi tuloksella 3-0.


HUOM! Epäurheilijamaisesti käyttäytyvä joukkue suljetaan välittömästi pois turnauksesta määräajaksi.