Jalkapallo

Harjoitteluvinkkejä

Harjoitteluvinkkejä 

Harjoitusten lisäksi tapahtuva omaehtoinen harjoittelu on pelaajan kehittymisen kannalta erittäin tärkeätä.  Valmentaja antaa varmasti mielellään ohjeita omatoimiseen harjoitteluun. Täältäkin voit hakea ideoita ja vinkkejä omaan harjoittelun ja kavereiden kanssa pelaamiseen. Materiaalia löytyy täältä myös pelaajan vanhemmille ja valmentajillekkin. Materiaalit mm. ovat Palloliiton ja Fortum Tutor -ohjelman sivuilta. Ylläpidollisista syistä kaikkien ladattavien tiedostojen sijainti ei ole tiedoston alkuperäinen sijainnin kuten esimerkiksi www.palloliitto.fi:n tai www.fortumtutor.fi:n alla.


Pelaajalle

Fortum Tutor -ohjelman sivulta pääset näkemään vidoita harjoituksista, valitse lajiksi jalkapallo ja pelaaja. Fortum Tutor Playbook kirjassa on yksityiskohtaiset ohjeet harjoitteiden suoritukseen. Maalinteko-oppaassa on paljon asiaa myös muille kuin pelaajille, mutta muutamia hyviä ohjeita löytyy täältä myös pelaajille. Kun kentällä on koossa muutama pelaaja, niin voitte kokeilla pelinomaisia maalintekoharjoituksia  pelejä saa aikaiseksi pienelläkin ryhmällä, pienpelioppaasta voit katsoa esimerkkipelejä. Pelimalleja löytyy myös täältä, käytä ja sovella näitä pelejä ja aina voitte keksiä myös pelejä itse.

Voit harjoitella taitokilpailu suorituksia itsenäisesti. Taitojesi mittaamiseen tarvitaan lisäksi avustaja ja taitokisa tuloskortti. Taitojesi todistamiseen on virallisia taitokilpailuita, pyydä valmentajalta lisätietoja taitokilpailuista.

Kuukauden kikat (tarkastetaan linkki, oli toimimaton 15.5.) sivustolta löytyy monenlaisia videoita omatoimisen harjoittelun avuksi. Rekisteröitymällä voit seurata ja raportoida edistymistäsi, mutta videoita pääsee näkemään ilman rekisteröitymistä. Sivustolla on myös videot taitokilpailulajeista jos säänntöjen lukemisen jälkeen jäi epävarma olo niin videon katsomalla asia voi selvitä.

Myös Youtubesta voit löytää taitokilpailulajien mallisuorituksia ja muitakin harhautus, laukaus ym. mallivideoita.

Tiedätkö miten opit jalkapalloa parhaiten ja miten tulet erittäin hyväksi pelaajaksi? Jokaisessa harjoituksessa ja pelissä käyminen on hyvä alku, mutta lisäksi tarvitset paljon omatoimista jalkapallo harjoittelua myös harjoituksissa saamiesi kotiläksyjen lisäksi. Lisäksi muiden monipuolisten urheilulajien harrastaminen (yleisurheilu, telinevoimistelu yms.) kehittävät nopeutta, ketteryyttä, voimaa, koordinaatiota yms. mitä hyvältä jalkapalloilijaltakin vaaditaan. Huipulle pyrkivän urheilijan tulee harjoitella monipuolista liikuntaa 20-30 tuntia viikossa. Liikuntasuositus 7-18 vuotiailla on vähintään 1,5-2 tuntia päivässä. Päivittäinen liikunta pitäisi pitää sisällään kohtuullisen tehon (kävely, pyöräily, pihaleikit) ja korjean tehon jaksoja (juoksu, hiihto, pallopelit). Suositus ei rajaa maksimimäärää päivälle, mutta kuvassa se asettuu noin neljän tunnin kohdalle. Paljon ei kuitenkaan automaattisesti ole parempi, vaan pitää muistaa myös riittävä lepo (8-10 tuntia unta) ja kunnollinen ruokailu.


Vanhemmalle

Fortum Tutor ohjelmassa on myös omat osionsa pelaajan vanhemmille. Hyödyllista tietoa löytyy myös jalkapallojuniorin vanhemman käsikirjasta. Katso myös pelaajalle kohdasta liikuntasuositus. Auta lasta myös löytämään omatoimisen harjoittelun materiaalit.


Valmentajalle

Valmentajille löytyy mm. opas valmennukesta lapsille ja nuorille, harjoitusten suunnittelusta ja pelaajan osiossa olevista pienpeli- ja maalintekoharjoitusoppaista. Muista myös taitokisat.

Palloliiton Kaikki Pelissä materiaalista voi myös löytää harjoitteita yksin että ryhmässä harjoitteluun. Materiaalista löytyy leikkejä ja kisailuita, perustaitojen ja pallonhallinnan kehittämiseen harjoitukset 1-9 ja 10-18, sekä erilaisia pelejä esittävät teokset. Katso, etsi ja kysy lisävinkkejä mm. netistä, Taitokoulukäsikirjasta ja muusta saatavilla olevasta materiaalista ja koulutuksesta.